maandag 27 januari 2014

Mijn allereerste papierillustratie


Hoe kwam je erbij om je illustraties in 3D van papier te maken? Deze vraag krijg ik vaak! De stijl is ontstaan in het vierde jaar op de kunstacademie in Zwolle, waar ik studeerde. We kregen de opdracht om een 3D-installatie te maken met materiaal waar je normaal niet mee werkt. Kortom: we werden uitgedaagd om een keer iets anders te doen. Ik koos voor papier vanwege de felle kleuren. Dit kostuum wat ik van gekleurd papier maakte is geïnspireerd op Balinese danseressen. Door het te fotograferen heb ik er weer plat beeld van gemaakt. Ik vond het zo leuk dat ik daarna ook twee boeken heb geïllustreerd in deze stijl, waarmee ik ben afgestudeerd. Sindsdien gebruik ik weinig ander materiaal dan papier!

donderdag 16 januari 2014

Papieren laarsjes

Na een tas en een horloge, mogen schoenen natuurlijk niet ontbreken in de serie mode illustraties!

maandag 6 januari 2014

Work in progress


De laatste tijd ben ik bezig geweest met het maken van dessins, met bloemen en vogels. Hierbij wat beelden van de kleurrijke bloemen en vogels in progress.

woensdag 1 januari 2014

Céline tas

Gelukkig nieuwjaar allemaal! Hierbij mijn derde illustratie van een modeaccessoire: mijn versie van de it bag van 2013 van het Franse modehuis Céline.